Ugrás a fő tartalomra

7100 Szekszárd, Palánk 19.


főigazgatói, kancellári titkárság: +36 74/319-876; könyvelés: +36 74/418-942; munkaügy, pénztár: +36 74/446-373

Széchenyi 2020

Húsipari technikus


Élelmiszeripar ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A húsipari technikus szaktudásával biztonságos húsok és hústartalmú élelmiszerek jutnak el a fogyasztókhoz. Önállóan vagy mérnöki irányítással, élelmiszeripari üzemekben vagy laboratóriumokban, az élelmiszer alapanyagainak minőségi és mennyiségi átvételében, vizsgálatában, feldolgozásában, tárolási és csomagolási munkáiban vesz részt a hús- és baromifeldolgozás területén. A technikus képesítés birtokában jó áttekintő- és irányítóképességgel, valamint az ehhez szükséges magasabb szintű szakmai tudással kell rendelkezniük.

Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a húsfeldolgozás, a hagyományos és korszerű húskészítmények előállítása.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Megbízhatóság, önállóság, pontosság, színlátás, ízérzékelés, csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • átveszi, minősíti, tisztítja, kezeli az alapanyagokat, ellenőrzi a minőségüket;
  • elvégzi a gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat, ellenőrzi a késztermékek minőségét és csomagolását;
  • beállítja, ellenőrzi és üzemelteti a technológiai berendezéseket, gépeket;
  • irányítja és ellenőrzi a gyártási folyamatokat és műveleteket;
  • a gyártmányfejlesztésben kisebb részfeladatokat lát el;
  • megszervezi az üzem víz- és energiagazdálkodását;
  • részt vesz a személyi és az üzemi technológiai higiénia ellenőrzésében;
  • részt vesz minőségbiztosítással kapcsolatos tevékenységekben.


Agrár VizsgaközpontAgroszász Kft.Agrotec Magyarország Kft.AXIÁLBonafarm CsoportDalmand Zrt.Déli Agrárszakképzési Ágazati KépzőközpontDöbröközi Mg. Zrt.Gyulaj Zrt. Magtár Kft.Magyarország KormányaMecsekerdő Zrt.Nemzeti Agrárgazdasági KamaraP&P Pékáru Kft.Pick Szeged Zrt.Rio Alto Kft.Zöld Kakas Líceum Kft.
Széchenyi 2020

    • SZC logo fehér
    • Déli Agrárszakképzési Centrum

      7100 Szekszárd, Palánk 19.

    • Telefon: főigazgatói, kancellári titkárság: +36 74/319-876; könyvelés: +36 74/418-942; munkaügy, pénztár: +36 74/446-373

      E-mail: centrum@deliaszc.hu

      OM azonosító: 036410

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000385


    2024Déli Agrárszakképzési Centrum