Déli Agrárszakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Akkreditált vizsgaközpont


Akkreditált vizsgaközpont

Az Agrár Vizsgaközpont a 2019. évi LXXX törvényben és a 12/2020. (II.7.) Korm. rendeletben meghatározott akkreditált vizsgáztatási tevékenység folytatására jött létre 2020. november 1.-én.

Célunk, hogy az akkreditáció megszerzése után a szakképzés és a piaci, gazdasági szereplők részéről felmerülő igényekre gyorsan és rugalmasan reagálva, professzionális vizsgaszervezéssel és lebonyolítással minél több jelentkező számára lehetővé tegyük a választott szakmai végzettség megszerzését, segítve őket céljaik elérésében és munkaerőpiaci lehetőségeik bővítésében.

Az elkövetkező időszak legfontosabb feladata számunkra a Nemzeti Akkreditáló Hatóság általi akkreditáció elnyerése. A vizsgákat – akkreditált személytanúsító szervezetként – a Képzési és Kimeneti Követelményekben és a Programkövetelményekben (www.ikk.hu) meghatározott leírásoknak megfelelően fogjuk megszervezni, lebonyolítani. 

Az Agrár Vizsgaközpont az Agrárminisztérium hatáskörébe tartozó szakmák, részszakmák és szakképesítések vizsgáit szervezi és bonyolítja le az alábbi ágazatokban:

Az ágazat azonosító száma Ágazat megnevezése
05 Élelmiszeripar
14 Környezetvédelem és vízgazdálkodás
17 Mezőgazdaság és erdészet

Az Agrár Vizsgaközpont honlapját ide kattintva érheti el!

Széchenyi 2020