Déli Agrárszakképzési Centrum

SZC logo
  • Intézményeink
  • Hírek
  • Galéria
  • Közérdekű adatok
Széchenyi 2020

Bemutatkozás


Köszöntöm Önt a Déli Agrárszakképzési Centrum honlapján

A Déli Agrárszakképzési Centrum 2020. július 1-vel jött létre, mely 12 szakképzést folytató intézményt foglal magába. Az intézmények Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyékben találhatók, valamennyien az Agrárminisztérium által fenntartott iskolák.

A Déli Agrárszakképzési Centrum székhelye Szekszárdon található, a Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium épületében.

A szakképzési feladatokat ellátó intézmények egyéni arculatukat, hagyományaikat megőrizve végzik oktató munkájukat. A Centrum intézményei évtizedek óta meghatározó szerepet töltenek be megyéikben, fontos szerepet játszanak az agrárszakemberek utánpótlásában.

Az iskolai rendszerű, nappali munkarendes oktatáson túl igynenesen biztosítunk lehetőséget az első két szakma és egy szakképesítés megszerzésére, felnőttképzési jogviszony keretében. Tevékenységünket a foglalkoztatást elősegítő pályázati programok által finanszírozottan, illetve a helyi munkaerő-piaci igényekre tekintettel szervezzük. Képzési kínálatunk folyamatosan fejlődik, bővül.

Elkötelezettek vagyunk a korszerű, versenyképes tudás biztosítása iránt. Munkánk során arra törekszünk, hogy tanítványainkat felkészítsük az életre, hogy aztán önálló, felelősségteljes, kiegyensúlyozott felnőtté válhassanak. Célunk, a szakma szeretetére nevelés mellett, az általános műveltség megalapozása is. Alapelvünk, hogy az iskola minden szinten nyitott legyen a tanulni vágyók előtt.

Széchenyi 2020