2021.06.15.

Déli ASzC Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola

Igazgató: Juhász István
Cím: 6000 Kecskemét Szent Imre u. 9.
Tel: 76/487-211, 76/487-630
Fax: 76/328-603
E-mail: kocsis.kecskemet@deliasz.hu
Weblap címe: http://www.kocsis-kecskemet.sulinet.hu/
A Déli Agrárszakképzési Centrum Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola több mint kilencven éves múltra tekint vissza. 1929-ben kezdődött meg Kecskemét Kisfái településrészén a kertészeti oktatás és több mint 25 éves hagyománya van a Kocsis Pál iskolában a környezetvédelmi oktatásnak. Az iskola névadója Kocsis Pál Kossuth-díjas szőlőnemesítő.

Ötéves, érettségi és szakmai végzettséget is biztosító technikumi és hároméves szakképzési osztályokba várjuk a tanulókat.

A kertésztechnikus szakmára jelentkezők dísznövénytermesztő-virágkötő, parképítő-fenntartó, zöldségtermesztő, gyümölcstermesztő és gyógynövénytermesztő szakmairányok közül választhatnak.

A környezetvédelmi technikus szakmán belül környezetvédelem, természetvédelem, hulladékhasznosítás és feldolgozás, illetve környezetvédelmi igazgatás szakmairányokon tanulhatnak a diákok.

A hároméves kertész szakképzésre jelentkező tanulók a szabadföldi és a termesztőberendezésekben folytatott kertészeti termelés fortélyait sajátítják el.  A szakmai vizsgát követően két év alatt készülhetnek fel a diákok az érettségire.

Az elméleti tanórák és a laboratóriumi gyakorlatok helyszíne elsősorban a városközponthoz közel elhelyezkedő Szent Imre utca 9. szám alatti épület, az egykori gyermekotthon vagy pedagógus-árvaház. A műemlék jellegű épület 1985 óta ad otthont a Kocsis Pál iskolának. Az épület nevezetessége a festett kazettás mennyezetű, székely kapuval ékesített díszterem.

A gyakorlati oktatás a Városföld irányában, a Mercedes-gyár szomszédságában lévő tankertészetben valósul meg ahol műhelyek, üvegházak, valamint fűtött és fűtetlen fóliaházak találhatók.

Az intézmény elsők között nyerte el Kecskeméten az „Ökoiskola” címet. Az iskola diákjai nem csak szakmának tekintik a környezet védelmét, hanem a mindennapokba is beépítik az elsajátított ismereteket.

Az iskola négy öltözővel, szertárakkal, konditeremmel rendelkező tornacsarnokában kiváló lehetőségek vannak a sportolásra és a mindennapos testnevelésre.

Az iskola diákjai aktív részesei a város életének. Rendszeresen részt vesznek a városi rendezvényeken és sokat tesznek a helyi környezet védelméért.

A Kocsis Pál iskola oktatói mindig ügyeltek arra, hogy a tanuló legyen a középpontban. A diákok versenyeredményei és a sikeres szakmai vizsgák is bizonyítják az oktatás eredményességét.

Skip to content