2021.06.15.

Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Igazgató: Rózsa Pál Csaba
Cím: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi S. u. 2/A
Tel: 06/76 461 022; 06/76 432 342; 06/76 616 363
Fax: 06/76 461 022
E-mail: szakkepzo.kiskunfelegyhaza@deliaszc.hu
Weblap címe: www.mezge.hu
Küldetésünk:

Alapelvünk, hogy iskolánkban olyan gyermekközpontú légkört teremtsünk tanulóink számára, amelyben sikeresen sajátíthatják el a mezőgazdasági és élelmiszeripari szakmákat, és a jövőben magabiztosan képesek legyenek értéket teremteni.

Iskolánkról általában:

Iskolánk a régió egyik legszínvonalasabb agrár-szakképző intézménye. A mezőgazdasági szakképzésnek több mint 80, az élelmiszeripari szakmák oktatásának fél évszázados múltja van Kiskunfélegyházán.

A sajátos nevelési igényű, illetve a tanulási nehézséggel küzdő tanulóink részére is biztosítjuk az esélyegyenlőséget.

Diákjainknak kollégiumi ellátást tudunk biztosítani a közel 200 fő befogadására alkalma kollégiumunkban.

A gyakorlati képzést saját tangazdaságban (200 ha területen szántóföldi és kertészeti növény kultúrák, állattartó telep, lovarda, zöldég-gyümölcs feldolgozó üzem) és húsipari tanüzemben (vágó és feldolgozó üzemrész) tudjuk megvalósítani. A „termőföldtől az asztalig” elvet követve az általunk előállított termékeket mintaboltunkban értékesítjük.

Több sikeres Európai Unió által finanszírozott pályázatunk lehetőséget biztosított arra, hogy színesebbé tegyük az iskolai diákéletet kirándulásokkal, változatos programokkal (lovaglási lehetőség, edzőterem, sportolási lehetőség, versenyek…).

Tanulóinkkal rendszeresen részt veszünk országos szakmai versenyeken, ahol legtöbbször dobogós helyezést érnek el diákjaink.

Skip to content