Ugrás a fő tartalomra

7100 Szekszárd, Palánk 19.


főigazgatói, kancellári titkárság: +36 74/319-876; könyvelés: +36 74/418-942; munkaügy, pénztár: +36 74/446-373

Széchenyi 2020

Galéria


Összes képgaléria
Iskoláink

Déli ASzC Apponyi Sándor Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

  2024. január 18.|Erdélyi Tamás

Iskolánk Lengyelen, Tolna és Baranya vármegye határán található. A lengyeli Mezőgazdasági Középiskola 1946-ban kezdte meg működését a gróf Apponyi Sándor által a Magyar Nemzeti Múzeumra hagyott kastélyban. Az alapítók azzal a céllal indították a képzést, hogy a vidéki, jó képességű, nehéz sorsú fiataloknak tanulási lehetőséget biztosítsanak. Ez a cél napjainkban intézményünk fő célkitűzése.

 

Iskolánk jelmondata: „Minden ember tehetséges valamiben!” Ezt és a tanulók érdekeit mindenkor szem előtt tartva családias hangulatban folyik a munka. Támogatunk minden diákot, aki szakmát, érettségit – vagy akár mindkettőt – szeretne szerezni.

 

A gyakorlati képzés a 7 hektáros kertészetben, és a 130 hektárnyi szántó területen folyik. A kistermelői élelmiszer-előállító tanulók az iskola két tankonyháján illetve tanszállóján végzik gyakorlatukat. A gépész tanulók számára tanműhelyek állnak rendelkezésre, hogy az oktatás zavartalanul, magas színvonalon folyhasson. A gépész diákok bizonyítványához szükséges a T kategóriás jogosítvány megléte. Iskolánknak saját autósiskolája van, ahol kedvezményesen szerezhető meg a jogosítvány. Az elméleti oktatás online folyik (melyet a tanulók az iskolában/kollégiumban is gyakorolnak), a gyakorlati oktatás Tamásiban folyik. A T kategóriás gyakorlati oktatás színvonalasabb működéshez az idei tanév elején az Agrárminisztérium támogatásával iskolánk egy új Steyr traktorral gazdagodott. Ezáltal a diákok egy korszerű járművel sajátíthatják el a vezetés tudományát.

 

Vidéki iskola révén nagy hangsúly fekszik kollégiumunkra, hisz távolabbi településekről is sok tanulónk van. 110 férőhelyes kollégiumunk 2017-ben teljesen megújult. Korszerű, új nyílászárók, és homlokzati szigetelés került a 3 szintes épületre. Megtalálható benne több szilenciumos terem, kondi terem, számítástechnikai terem, tv és biliárd szoba, mellyel igyekszünk a tanulóink kényelmét szolgálni. A kollégium épülete mindössze 2 perc sétára található az iskola, és az ebédlő épületétől, így az étkezés a konyha étteremében zajlik.

 

A tanulás mellett szabadidős tevékenységeket is szervezünk. Sportpályáinkon és tornatermünkben különböző labdajátékokat (foci, kosárlabda, kézilabda és röplabda, ping-pong) játszhatnak tanulóink, hetente uszodába visszük őket az iskola buszával. Rendszeresen szervezünk szakmai és tanulmányi kirándulásokat, vetélkedőket. Folyamatosan és rendszeresen korrepetálunk, részt veszünk megyei és országos versenyeken. Tanulóink minden évben kitűnnek a szakmunkásversenyeken, és szinte minden évben jeles bizonyítvánnyal térnek haza.

 

Iskolánk saját konyhát üzemeltet, ezzel biztosítva a kollégisták, a menzai étkezést igénylők, a dolgozók és a vendégek étkezését.

 

Az elméleti oktatást a tanügyi épületben tartjuk, mely egy helyszínen van a kastéllyal és az étteremmel, az egészet egy 22 hektáros park öleli körül. Ezáltal nagyon szép, nyugodt környezetben tölthetjük mindennapjainkat.

 

Látásmódunk környezettudatos, igényesek vagyunk környezetünkre. Minden évben részt veszünk a „Te Szedd” akcióban, összegyűjtjük a környék elektronikus hulladékait és időnként elszállíttatjuk. Minden évben friss facsemetéket ültetünk a parkban a diákok segítségével. Iskolánk 2012-ben elnyerte az Örökös Ökoiskola címet, melyhez igyekszünk méltók lenni.

 

Ha a mezőgazdaság iránt érdeklődsz és egy olyan iskolában szeretnél tanulni, ahol szeretettel várnak, a diákéveid alatt gondoskodással támogatnak, akkor jelentkezz hozzánk, „Legyél Te is Apponyis!”

Megosztás



KIMIKK
Agrár VizsgaközpontAgroszász Kft.Agrotec Magyarország Kft.AXIÁLBonafarm CsoportDalmand Zrt.Déli Agrárszakképzési Ágazati KépzőközpontDöbröközi Mg. Zrt.Gyulaj Zrt. Magtár Kft.Magyarország KormányaMecsekerdő Zrt.Nemzeti Agrárgazdasági KamaraP&P Pékáru Kft.Pick Szeged Zrt.Rio Alto Kft.Zöld Kakas Líceum Kft.
Széchenyi 2020

  • SZC logo fehér
  • Déli Agrárszakképzési Centrum

   7100 Szekszárd, Palánk 19.

  • Telefon: főigazgatói, kancellári titkárság: +36 74/319-876; könyvelés: +36 74/418-942; munkaügy, pénztár: +36 74/446-373

   E-mail: centrum@deliaszc.hu

   OM azonosító: 036410

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: E/2020/000385


  2024Déli Agrárszakképzési Centrum