2021.06.15.

Főigazgatói köszöntő

Köszöntöm Önt a Déli Agrárszakképzési Centrum honlapján

A Déli Agrárszakképzési Centrum 2020. július 1-vel jött létre, mely 12 szakképzést folytató intézményt foglal magába. Az intézmények Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyékben találhatók, valamennyien az Agrárminisztérium által fenntartott iskolák.

A Déli Agrárszakképzési Centrum székhelye Szekszárdon található, a Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium épületében.

A szakképzési feladatokat ellátó intézmények egyéni arculatukat, hagyományaikat megőrizve végzik oktató munkájukat. A Centrum intézményei évtizedek óta meghatározó szerepet töltenek be megyéikben, fontos szerepet játszanak az agrárszakemberek utánpótlásában.

Az iskolai rendszerű, nappali munkarendes oktatáson túl az első és a második szakképesítés ingyenes megszerzésére is lehetőséget kínálunk szintén iskolai rendszerű, felnőttoktatási képzési kínálatunkkal.

Felnőttképzési tevékenységünket a foglalkoztatást elősegítő pályázati programok által finanszírozottan, illetve a helyi munkaerő-piaci igényekre tekintettel szervezzük. Képzési kínálatunk folyamatosan fejlődik, bővül.

Elkötelezettek vagyunk a korszerű, versenyképes tudás biztosítása iránt. Munkánk során arra törekszünk, hogy tanítványainkat felkészítsük az életre, hogy aztán önálló, felelősségteljes, kiegyensúlyozott felnőtté válhassanak. Célunk, a szakma szeretetére nevelés mellett, az általános műveltség megalapozása is. Alapelvünk, hogy az iskola minden szinten nyitott legyen a tanulni vágyók előtt.

Simonné Szerdai Zsuzsanna

             főigazgató

Skip to content